Voor onderhoud & reparaties aan uw auto bent u bij Autobedrijf Klink in Vaassen aan het juiste adres!

Onderhoud

Regelmatig onderhoud is essentieel voor de levensduur van uw auto.
Door regelmatig uw auto aan te bieden voor onderhoud kunnen defecten vroegtijdig worden herkend en verholpen. In het onderhoudsboekje van uw auto staat vermeld wat het onderhoudsinterval is van uw auto. Dit verschilt per merk, type en motor. Uiteraard kunnen wij u ook adviseren hierin.

Het onderhoud aan uw auto wordt opgedeeld in “kleine” en “grote” beurten, het soort beurt wat van toepassing is hangt af van het kilometrage en de leeftijd van de auto.

Maar wat gebeurt er nu werkelijk wanneer de auto een onderhoudsbeurt krijgt?

De nadruk ligt op controle van de werking van de motor en de veiligheidssystemen zoals de remmen. Om de smering van de motor te kunnen garanderen wordt de olie ververst en het oliefilter vervangen. Wanneer noodzakelijk worden bijvoorbeeld ook het luchtfilter en de bougies vervangen. Overige vloeistoffen zoals o.a. koelvloeistof en remvloeistof worden gecontroleerd en waar nodig bijgevuld. Vanzelfsprekend kijken wij of de verlichting en de bandenspanning in orde is. Wanneer u uw auto bij ons voor een grote beurt aanbiedt zijn de kosten voor de APK-keuring gratis.

Alle automerken zijn welkom in ons bedrijf voor APK-keuringen, regulier onderhoud en reparatie.

De kleine beurt is standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt wordt. Bij een kleine beurt worden 45 essentiële punten gecontroleerd. Van de carrosserie en de remmen tot de schokdempers en de uitlaat.

Een grote beurt is eigenlijk een uitbreiding van de ‘kleine’ onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. Een vaste omschrijving van de grote beurt bestaat niet, want dat is per merk, model en type auto verschillend. Zo schrijft de ene fabrikant voor dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 km ook de bougies en het luchtfilter moeten worden vervangen. En de andere fabrikant dat na 80.000 km de remvloeistof en de koelvloeistof ververst dienen te worden. Let op! Bij groot onderhoud halen wij altijd uw remmen los en maken ze weer goed gangbaar. Iets wat niet elke garage doet.

Neem contact op met Autobedrijf Klink in Vaassen.

Maak een afspraak

Wilt u graag een afspraak maken?
Bel ons of vul het contactformulier in.

0578 – 571283Ga naar het contactformulier